Retraite

“La Fontanita voedt je ziel
Ik heb voor deze retraite gekozen om te ontspannen en mijn geest en ziel te vernieuwen.
La Fontanita is de perfecte plek om te resetten. Francine is een wijze en betrouwbare gastvrouw die de ruimte biedt die nodig is voor persoonlijke transformatie.Ik was in staat om te reguleren, te resetten en echt uit te rusten. Ik las verschillende boeken, voedde mijn ziel en mijn mond! Francine kookt heerlijk en onze gesprekken tijdens het eten waren rijk en bevredigend.” JAMIE

“Gewoonweg geweldig Ik had me geen betere ervaring kunnen wensen op dit moment van mijn leven. Wat ik nodig had was een complete verandering van sfeer van mijn dagelijkse leven en verantwoordelijkheden en een kans om me volledig te concentreren op en te werken door mijn eigen innerlijke zelf/mess. De locatie was ideaal en bood me wat ik nodig had, een kans om naar binnen te gaan, mijn geest tot rust te brengen en gewoon te ZIJN. De keuze voor Francine’s retraite was de juiste voor mij. Ik vond er precies in wat ik zocht, de mogelijkheid om alleen te zijn en de helende kracht van de natuur op een tastbare manier te ervaren. De innerlijke dialoogoefening was bijzonder nuttig om wat van mijn innerlijke rommel op te ruimen en om het proces van herverbinding met mijn ware Zelf te beginnen. De accommodatie was eenvoudig, maar comfortabel met een kleine keuken, vaatwasser, wasmachine en droger die je vrij kunt gebruiken. Er is een prachtige piano en een goed gevulde bibliotheek met boeken. Je lerares is ook je kok en je gids. Ze is een zorgzame, uiterst getalenteerde en deskundige professional. Ik voelde dat ik bij haar in goede handen was als facilitator van dit belangrijke proces van herverbinding met het Zelf. Ik zou deze retraite ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een soortgelijke ervaring.” YASMIN

“Vrede vinden. Door deze retraite realiseerde ik me dat ik dat nodig had om vrede te vinden en naar binnen te gaan. Na deze week was ik in staat om te mediteren en te gaan waar ik nog nooit geweest was. Ik heb een heldere geest en een betere visie op mijn toekomst. Ik was erg blij met mijn gastheer die me begeleiding gaf die erg therapeutisch was Ik zal deze retraite aanbevelen. “JEANNINE  

 

Terug naar de bron van je ZELF Individuele, begeleide retraite:

La Fontanita betekent ‘kleine bron’. In de zo genoemde boerderij in de bergen van de Ardêche, Frankrijk, vind je de rust en energie om je weer te verbinden met je ZELF, en de rust voor je individuele retraite; Om aandacht te geven aan komende beslissingen, het kiezen van richtingen, het maken van keuzes en het verwerken van trauma of verdriet. Kortom, alles wat zich aandient… Dit verblijf biedt verschillende manieren om met je ZELF te communiceren, anders dan via het verstand, om je verbinding met Ziel, Hart en onderbewustzijn te herstellen of te versterken. Om dit proces te vergemakkelijken wordt elke ochtend een sessie aangeboden: Een gesprek, wandeling, meditatie, muziek/dans, verhalen/schrijven, schilderen/tekenen en koken. Deze verscheidenheid aan disciplines, met een grote rol voor spontaniteit en vreugde zal je persoonlijke ontwikkeling stimuleren: We plannen deze activiteiten samen.

Een week als deze biedt je de kans om de verbinding met je ZELF te verdiepen en biedt je wellicht een nieuw perspectief op verleden, heden en toekomst. Thema’s en perspectieven die ik graag gebruik: Coaching: ~ Ik werk graag met “Interne Dialoog”. Je hebt niet slechts één stem of mening van binnen; hoe verzamel je al deze stemmen rond je tafel, en hoe stop je met het bevoorrechten of onderdrukken van sommige ervan? (Inspiratiebronnen voor mij: Psychosynthese, Byron Katie, Brad Blanton, Artie Wu, Boeddhisme, Sjamanisme en vele anderen)

Verhalen/schrijven: ~Verhalen geven ons metaforen; ze appelleren rechtstreeks aan het onderbewustzijn en kunnen nieuwe inzichten verschaffen. We zullen proberen er een te vinden die je aanspreekt! ~Als we over onszelf schrijven, moeten we keuzes maken, anders is het onderwerp te omvangrijk. Het verhaal dat we onszelf blijven vertellen over ons verleden is dus ook een fragment. Dus de interessante vraag is, hoe heb je de keuze voor dit uittreksel gemaakt en zijn er misschien nog andere?

Muziek/dans: ~ritme en zang zijn eeuwenoude manieren van expressie; het kan zo goed zijn om je er even in te verliezen… ~als je een muziekinstrument bespeelt, breng het dan mee om te improviseren, beschikbare instrumenten: piano, keyboards, gitaar, cuatro, bongo’s, conga’s en timbales ~als je luistert naar muziek die je leuk vindt, kan je lichaam vanzelf gaan bewegen. Laat het los, denk niet na over stappen of bewegingen: “Het lichaam weet het!”

Tekenen/schilderen: ~Wat is je favoriet om mee te beginnen, lijnen, kleuren, vlakken? ~Werk intuïtief, laat je creativiteit de weg leiden ~Probeer een beeld meerdere malen te kopiëren, om je vervolgens te realiseren dat je altijd scherper kunt observeren (en luisteren?)?

Ga weer ervaren in plaats van denken over ervaringen, en geef tijd en aandacht aan je ZELF. Deze persoonlijke retraite leidt de weg naar binnen, zonder je alleen te richten op een eindresultaat. Misschien vertrek je met veel inspiratie, nieuwe ideeën en perspectieven. Dat is aan jouw ZELF, bij la Fontanita.

 

in deze video leg ik het uit, in het Engels vooralsnog:

https://youtu.be/4NIzI4q0dwg

 

 

“In sjamanistische tradities, als je naar een sjamaan of medicijnman/vrouw gaat omdat je je depressief, ontmoedigd of moe voelt, zullen ze je vragen: Wanneer ben je gestopt met dansen? Wanneer ben je gestopt met zingen? Sinds wanneer ben je betoverd door een verhaal? En wanneer ben je opgehouden troost te vinden in de zoete stilte? Want als je met dat alles gestopt bent, ervaar je zielsverlies. Dans, zang, verhaal en stilte zijn de vier pijlers van universele genezing.”  
Praktische aantekeningen:
Schema’s en Verblijf: Aankomst: zaterdagmiddag
Zondag: Elkaar en de plaats leren kennen, misschien een excursie maken of een restaurant bezoeken. Maandag tot vrijdag: Ochtend sessies, rest van de dag is aan jou.  Vrijdagavond, afsluiting. Zaterdagochtend vertrek. De retraite wordt het hele jaar door aangeboden, op basis van beschikbaarheid.
Mijn rol: bewaarder van jouw retraite-proces, beantwoordend aan jouw coaching behoeften, en ook praktisch: Transport, boodschappen etc. Samen koken en eten kan deel uitmaken van de gastvrijheid van la Fontanita, maar alleen als je wilt deelnemen.
Materialen voor de ochtendsessies zijn ook inbegrepen.
Reizen: Neem de TGV naar Valence, en stap daar over op de bus naar Aubenas, of de trein naar Montélimar, ik kom je daar ophalen/afzetten. Je kunt ook vliegen naar Lyon, de TGV nemen naar Valence en verder gaan zoals hierboven vermeld. Ik kan ook zorgen voor  reisreserveringen, vanuit de meeste delen van Europa duurt de reis één dag. Als je met de auto wilt komen, vanaf Amsterdam is het 1100 km, ten zuidwesten van Lyon.
  bedrag prijs per eenheid prijs
5 sessies en 1 gratis sessie 5 115 575
Nachten, volledig pensioen 7 75 525
Totaal alle incl.     1100
optioneel: (lokaal vervoer bij aankomst en vertrek 2 x €25= € 50)      

Het zou goed zijn om bij wijze van voorbereiding een video-oproep te doen!